Hoe krijgt u steil haar zonder het haar te beschadigen?

 • Dit artikel delen:

Steil haar? Dat willen we allemaal! Maar we willen ook het pakket mooi, glanzend en zijdezacht. Om de twee te combineren, is het belangrijk om de juiste reflexen aan te nemen: hoe kunt u het haar steilen zonder het te beschadigen.

De juiste stijltang kiezen

Voor perfect steil en beschermd haar, moet u de juiste stijltang kiezen die voldoet aan uw behoeften. Om zorg te dragen voor uw haar, moet u letten op het gebruikte materiaal van de coating van de platen, de voorgestelde temperaturen en de ionische functie. Deze innovaties zorgen voor een groot comfort tijdens het vormgeven van het kapsel en een verbeterde bescherming van het haar.

« De coating van de platen: deze heeft een belangrijke impact op de bescherming en zachtheid van het haar. Het gamma stijltangen van BaByliss onderscheiden zich door de coating Diamond Ceramic, waardoor de platen perfect over het haar glijden en de warmte ideaal over het haar verdeeld wordt. »
 • De coating van de platen: deze heeft een belangrijke impact op de bescherming en zachtheid van het haar. Het gamma stijltangen van BaByliss onderscheiden zich door de coating Diamond Ceramic, waardoor de platen perfect over het haar glijden en de warmte ideaal over het haar verdeeld wordt. Hierbij wordt de haarvezel gerespecteerd voor een betere bescherming van het haar.
 • Warmtedosering: voor zacht en zijdeachtig haar is het belangrijk de temperatuur in te stellen volgens het type haar
 • De ionische functie: droog haar is gevoelig voor statische elektriciteit. Een stijltang met ionische functie maakt het mogelijk het grootste deel van deze statische elektriciteit te neutraliseren; voor zacht en glanzend haar, vrij van statische elektriciteit.

Goede gewoontes aannemen

  Naast het kiezen van een kwaliteitsvolle stijltang, is het eveneens belangrijk om de goede reflexen aan te nemen bij het vormgeven van het kapsel om de schoonheid van het haar te bewaren.

  Er moet dus gelet worden op het volgende:
 • Bescherm het haar voor het steilen met een hittebeschermende spray: dit type verzorging vormt een beschermende huls rondom de haarvezel, hydrateert deze en vergemakkelijkt het vormen van het kapsel. Het steilen zal nog beter lukken
 • Werk altijd met droog haar. U kunt nat haar best niet steilen aangezien u hierdoor de haarstructuur beschadigt en het haar verzwakt. De oplossing als u gehaast bent: opteren voor een stijltang met de functie Wet & Dry, ontworpen voor gebruik op vochtig haar.
 • Niet meerdere keren dezelfde haarlok steilen, anders kunt u de haarvezel beschadigen. Laat de platen gewoon langzaam en gelijkmatig over de haarlok glijden: de stijltang is al doeltreffend in 1 enkele beweging!
 • Stel de temperatuur van de stijltang in volgens uw haartype:
  - indien u dun of gevoelig haar heeft, moet u een stijltang met fijne platen kiezen en de laagste temperatuur selecteren om het haar te respecteren
  - indien u dik of krullend haar heeft, moet de temperatuur hoger ingesteld zijn en de platen groter zijn voor een perfect resultaat
 • Vermijd het dagelijkse gebruik van de stijltang: bij een goede styling, blijft uw haar steil tot de volgende wasbeurt.

Kies de juiste stijltang van BaByliss voor uw haartype!

 • Dit artikel delen: